certyfikat

Szkolny konkurs pisankowy

Opublikowano: niedziela, 02 kwiecień 2017 Drukuj E-mail

Przed nami najbardziej radosne i wiosenne Święta Wielkanocne . Nieodłącznym elementem wielkanocnego stołu jest jajko symbolizujące rodzące się życie oraz nadzieję. Tradycją stało się zdobienie jajek. Dlatego 52 uczniów naszej szkoły wzięło udział w szkolnym konkursie na "Najpiękniejszą pisankę wielkanocną". Zaprezentowane pisanki cieszyły oko różnorodnością technik, form i barw użytych do ich zdobienia. Wyróżnienia w konkursie, dyplomy oraz upominki, otrzymali: Mateusz Sacha, Katarzyna Hebda, Patryk Rzepa, Adam Marecik, Wiktoria Kiwior, Melania Marzec,Oliwia Podstawa, Paweł Siciarz, Oliwia Szkarłat, Kamila Widło, Karolina Cebula, Emilia Kurek, Magdalena Wołek, Paweł Kozub, Julia Gurgul. Nagrodzeni autorzy najpiękniejszych pisanek to:

w kategorii klas I-III:

I miejsce Wiktoria Roczniak kl IIIA
II miejsce Milena Grzebieniarz kl I
III miejsce Nicola Cudecka kl II

w kategorii klas IV-VI:

I miejsce Julia Kawa kl IV
II miejsce Kornelia Widło kl V
III miejsce Kinga Chlupka kl V

w kategorii gimnazjum:

I miejsce Wiktoria Powroźnik kl II
II miejsce Karolina Lewandowska kl I
III miejsce Maria Zachara kl II
III miejsce Oliwia Pierz kl I

Nagrodzeni uczniowie otrzymali dyplomy i nagrody, a wyróżnione prace reprezentowały naszą szkołę w gminnym konkursie plastycznym na najpiękniejsza pisankę w Jaworsku. Wszystkim serdecznie gratulujemy pomysłowości i życzymy smacznego jajka przy świątecznym stole. Konkurs koordynowały  Aneta Kania i Jolanta Ogar.

Adres

Publiczna Szkoła Podstawowa w Woli Dębińskiej

Wola Dębińska 330
32-852 Dębno

Tel/Fax +48 14 6658218
E-mail: dyrektor@szkolawola.home.pl

Losowe zdjęcia

Img 20231210 143852
Click!

 

  

 Gmina Dębno DCK Dębno BiP Kuratorium Oświaty OKE

@@

 

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Dowiedz się więcej: Polityka prywatności.

  AkceptujÄ™ cookies z tej strony.