PISANKA WIELKANOCNA

Opublikowano: środa, 28 marzec 2018

 

Do gminnego konkursu „Na Najpiękniejszą Pisankę" zorganizowanego przez PSzP w Jaworsku i DCK oraz konkursu rejonowego na „Pisankę Ludową i Plastykę Obrzędową” zorganizowanego przez MOK w Brzesku prace złożyło 32 uczniów naszej szkoły ze wszystkich etapów edukacyjnych tj.: 13 - z klas I-III, 15 – z klas IV-VII oraz 4 z gimnazjum. Wykonane pisanki wyróżniały się różnorodnością technik, form i barw użytych do ich zdobienia. Zgodnie z regulaminem konkursu gminnego spośród 9 prac reprezentujących w tym roku naszą szkołę na wyróżnienie zasłużyła pisanka Gerarda Bogusza, nagrodzona I miejscem w kategorii klas I-III oraz zdobione wydmuszki Marii Zachary i Justyny Bolek nagrodzone kolejno pierwszym i drugim miejscem w kategorii gimnazjum. Wszyscy uczniowie zainteresowani konkursami otrzymali podziękowanie za kultywowanie tradycji związanych ze zdobieniem jajek w okresie Świąt Wielkanocnych. Dyplomy i drobne upominki, ufundowane przez Radę Rodziców, wręczyła dyrektor szkoły pani Agata Jankowska. Wyróżnieni uczniowie to: z kl. I-III - Michał Marecik, Oliwia Płachta, Karolina Kędzior, Zuzanna Wołek, Tymoteusz Komęza, Monika Bolek, Milena Grzebieniarz, Mateusz Sacha, Gerard Bogusz, Nicola Kania, Katarzyna Hebda, Nikola Cudecka, Patrycja Przeklasa; z kl.IV-VII- Wiktoria Roczniak, Adam Marecik, Marcin Sakłak, Weronika Bihuniak, Karolina Augustynek, Patrycja Czajkowska, Oliwia Szkarłat, Karolina Cebula, Weronika Płaneta, Sara Grodny, Natalia Bugaj, Gabriela Chmielowiec, Martyna Gajda, Michał Sakłak, Zuzanna Kukuś; z gimnazjum: Wiktoria Powroźnik, Natalia Przeklasa, Justyna Bolek, Maria Zachara. Serdecznie gratulujemy pomysłowości i wyobraźni plastycznej w zdobieniu pisanek i życzymy smacznego jajka przy świątecznym stole.

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Dowiedz się więcej: Polityka prywatności.

  Akceptuję cookies z tej strony.